Een oeroude sjamanistische healingmethode

Huachuma oftewel San Pedro is een heilig sacrament gemaakt van bepaalde cactussoorten. Deze komt traditioneel uit het Andesgebergte en wordt gevonden in Peru, Argentinië, Chili en Bolivia. Tijdens de Spaanse inquisitie werd door de invloed van de Katholieke kerk Huachuma, San Pedro genoemd. Sint Petrus van het nieuwe testament, die de sleutels van de hemelpoort in handen heeft. Het refereert naar de transcendentale werking van de cactus.

De eerste tekenen van het bestaan zijn van 3500 jaar geleden. Het vroegste bewijs van het ceremonieel gebruik van dit geneesmiddel is een stenen beeldhouwwerk van een huachumero (mannelijke huachuma sjamaan) in de Tempel van Chavín de Huántar, een overblijfsel van een oude Andes beschaving in noord Peru.

Huachuma wordt nog steeds in Zuid Amerika gebruikt om te helen van psychische, lichamelijke, emotionele en spirituele ziektes en onbalans. Maar ook om de toekomst te voorspellen via de profetische kwaliteiten van de plant, om vloeken of demonische krachten weg te halen, om succes en liefde in iemands leven te brengen.

Volgens sjamanen belichaamd de cactus de fundamentele mannelijke energie van de Andes en de Peruaanse kust. Terwijl Ayahuasca, de vrouwelijke tegenhanger, de vrouwelijke energie van het Amazonegebied vertegenwoordigd. 

Huachuma is de superieure spirituele genezer en leraar. Huachuma opent je ogen naar datgene wat al bestaat maar vanuit ons bewustzijn niet zichtbaar is. Het brengt je totaal in contact met de natuur en kan je hart openen. Daarom wordt het vaak overdag gedronken zodat je beter de verbinding met de natuur kan maken.

Een reis met duurt tussen de tien en veertien uur en de effecten van dit plantmedicijn kunnen nog de weken na de ceremonie aanhouden. Het geeft continu inzichten! Daarom besteden we veel aandacht aan informatie en begeleiding. 

Noot:
Wij laten geen vrienden, vriendinnen, kennissen en/of familie van elkaar toe in onze ceremonies. Het kan namelijk jouw proces en dat van anderen verstoren!