Reis van Kimberley

Om accuraat te beschrijven wat ik ervaren heb doorheen m'n ayahuascareis zou ik moeten een boek schrijven, en de hulp van een visionair kunstenaar inroepen om de beelden op papier te vertalen.
Daarom zal ik het trachten samen te vatten :

Ayahuasca geeft je precies wat je nodig hebt. Ik heb al m'n diepste pijnen en trauma's herbeleefd en tot in de kern verwerkt. Ik heb antwoorden gekregen op alle existentiële vragen waarmee ik steeds opnieuw geconfronteerd werd doorheen het leven.

Ik heb gehuild, angst beleefd zoals ik ze nog nooit meemaakte. De spirits hebben me geholpen om het verlies van m'n soulmate te plaatsen en hebben me inzicht geboden in de cyclus van leven en dood. Ik heb leren aanvaarden dat hij “daar” is, en ik heb geleerd gelukkig te zijn met waar ik nu ben.

Fysieke materie is een illusie, en de werkelijkheid gaat zoveel verder dan je voor mogelijk houdt. We zijn allemaal een lichtpunt, dat ontsproten is vanuit een veel grotere lichtbron. Noem het universeel bewustzijn, noem het Allah, de boeddha-natuur of God. Termen doen er niet toe, want alle overtuigingen zijn ontstaan uit die ene algehele waarheid. We zijn één.

Ayahuasca geeft me vrijheid geboden, vrijheid van pijn en lijden. Ik heb mezelf leren graag zien, op een manier dat slechts weinig mensen kennen. Zelfliefde en zelfacceptatie tot in iedere cel van m'n lichaam. Zelfs de afhankelijkheid van sigaretten is gesmolten als sneeuw voor de zon. Voor de eerste keer in dit leven ervaar ik diepgaand geluk en innerlijke rust.

Ik zou willen van de daken schreeuwen dat iedereen ayahuasca moet gebruiken, want het kan deze wereld transformeren tot een mooiere plek. Tegelijkertijd heb ik ingezien dat iedereen z'n eigen weg volgt, en dat pijn een karmische levensles is. Ik kan niemand pushen om het te doen, Moeder Ayahuasca roept jou op wanneer je er klaar voor bent.

Ik ben eeuwig dankbaar dat ik haar roep gehoord heb, want het heeft m'n leven zo diepgaand getransformeerd, voor altijd.
Alsook ben ik Bert eeuwig dankbaar, voor z'n liefdevolle, empathische begeleiding doorheen deze reis.
 
Alles is energie, alles is liefde, en alles is goed, precies zoals het is.