Reis van Bert

Ik heb vooraf aan de ceremonie een diepe buiging naar vrouwe Ayahuasca, mezelf en anderen gemaakt. Dit had ik de vorige twee keren trouwens niet gedaan. “Ja ja, de vrouwe Ayahuasca, hier geloof ik niet in, wat een zweverig gedoe zeg." Ik weet nu beter. Mijn intentie was: mijn mannelijkheid krijgen zonder de ballast van verkeerd aangeleerd gedrag. Ik had zoals gewoonlijk mijn blinddoek op en zakte weer af in duisternis, raar speelgoed en dingen die ik niet wilde. Net voordat ik er uit wilde stappen, dus even naar buiten zoals ik de vorige twee Ayahuasca ceremonies gedaan had, kreeg ik heel zachtjes door: “Je bent heer en meester over jezelf en over je leven, je kunt uit het negatieve stappen." Ik hoorde het wel, maar begreep nog niet bewust… Toen nog niet, later begreep ik dat ik mijn antwoorden mocht gaan ontvangen.

Waarom weet ik niet, maar ik trok de blinddoek van mijn hoofd. Tijdens deze handeling zag ik mijn linkerhand waar ik prachtige zilveren draden omheen geweven zag, zoals spinnenrag, maar dan in een rastervorm en vele malen duidelijker en mooier. Dit was het mooiste wat ik ooit gezien had... schitterend. In mijn handpalm zag ik een ragfijne maar slecht zichtbare vlinder zitten. Ik was me heel erg bewust van mezelf en mijn omgeving. Ik realiseerde mij dat ik aan het hallucineren was en vond dit helemaal geweldig. Met mijn hand kon ik met open ogen de balken van het plafond in de ceremonieruimte aanraken en omvatten. Wauw wat gaaf zeg, alles was mogelijk. Ik heb voor mijn gevoel uren met mijn linkerarm in de lucht gelegen.

Toen gebeurde het… Ik hoorde een duidelijke stem die zei: “Als je het niet meer weet, kijk dan in je hand” en “Je hebt alles in eigen hand”, twee antwoorden in één zin dus. Daarna weer een antwoord: “Kijk verder, kijk scherper." Ik raakte steeds meer opgewonden over het 'hallucineren' en sprak dit dan ook meerdere keren zachtjes hardop uit. “Zo zeg, ik ben wel aan het hallucineren... geweldig." Ik wilde hier iedereen deelgenoot van maken en keek daarom ook naar de twee begeleiders om hen te wenken en te vertellen wat ik zag. Hahaha, ik voel nu nog de euforie en zie het weer helemaal voor me.Toen hoorde ik de stem die zei: “Blijf bij jezelf…" Zo zeg, ik werd even teruggefloten, dit was voor mij zo’n duidelijk bericht.

Na al deze antwoorden begon de 'normale' wereld weer terug te komen en ben ik lekker naar buiten gegaan, waar ik met nog een paar mannenbroeders heb gesproken. Het was genoeg geweest en heel erg mooi. Ik heb de mooiste reis van mijn leven gemaakt, terwijl ik rondom mij heen de mannen hoorde kreunen en wat al niet meer. Ik geloof dat iedereen om me heen wel een keer moest overgeven, ik moest er tijdens mijn reis ook geweldig om lachen, sorry mannen maar zo gaat dat. Ik was me van dat alles bewust, maar ook helemaal in mijn eigen ding. Ik dank Vrouwe Ayahuasca voor wat ik heb mogen ontvangen.